Нелегална емигрантка от арабски произход беше осъдена в Русе

12:18, 21 окт 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-годишна нелегална емигрантка от арабски произход беше осъдена в Русе. Тя твърдяла, че е гражданка на Сирия, но това не е сигурно, защото не притежавала валидни документи, издадени от тази държава, а само някакво копие на сирийска лична карта, което не е документ и няма никаква правна стойност. Не е ясно и как се е сдобила с него.

Младата жена била заловена на 14 октомври 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“, при опит да премине от България в Румъния без разрешението на граничните служители.

Тя се признала за виновна и сключила споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. В него е договорено наказанието на нарушителката на закона – 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, както и 150 лева глоба. За целта на производството срещу нея й бил назначен преводач от арабски език, както и служебен адвокат, разходите за които са в тежест на българския данъкоплатец.

От санкцията срещу жената е приспаднато времето, през което е била задържана. Възпитателната работа с нея е възложена на полицейските служители от Главна дирекция „Миграция“ при МВР.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама