Съдят 39-годишен мъж за рекет в Шумен

12:08, 21 окт 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
39-годишният Мустафа Тефиков застана днес пред Шуменския окръжен съд заради престъпление, извършено от него преди 4 години. Мъжът е обвинен в изнудване, тъй като с насилие и психологически натиск принудил шуменеца Кирил Стоянов да подпише договор за кредит.

На 31 август 2011 г. Стоянов, който работел като шофьор в шуменската фирма „Политрейд” ООД,  разнасял стока - перилни препарати в Североизточна България. Когато стигнал до склада в Разград, той оставил в кабината на камиона торбичка с 6 652 лв. и слязъл да товари стока.

Като се върнал, видял че найлоновата торбичка с парите липсва, обадил се на полицията и на шефа си - Джейхан Бейтула.

Като се прибрал в Шумен, шофьорът отишъл във фирмата и там Мустафа Тефиков в съучастие с още един мъж от село Борци, го принудили със заплахи, насилие и психологически натиск да подпише договор за кредит за същата сума и да поеме ангажимент да върне парите.

Потърпевшият Стоянов днес не присъства на съдебното заседание, защото е шофьор международни превози и в момента се намира в чужбина, обяви в началото на заседанието съдия София Радославова.

Въпреки отсъствието на пострадалия, съдът даде ход на делото. Подсъдимият Тефиков помоли да не дава обяснения за това какво точно се е случило на 31 август. Делото бе отложено за 23 ноември, когато ще бъдат призовани и разпитани свидетелите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама