Над 374 000 бюлетини пристигнаха в Русе

11:50, 21 окт 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюлетините, с които ще гласуват жителите на област Русе на 25 октомври, пристигнаха тази сутрин пред сградата на общината. Те бяха докарани с камион, разпределени в кашони и разтоварени пред погледа на членове на общинската избирателна комисия и на журналисти. Всяка опаковка имаше надпис, за какъв избор точно са съответните бюлетини.

В събота хората ще избират кметове на общини и на кметства, общински съветници, а също така ще се произнесат и на референдум, дали трябва да има електронно гласуване.

Председателят на Общинската избирателна комисия Асен Станчев уточни, че бюлетините за избор на кмет на община са 179 100, такава е бройката и на тези за общински съветници, а над 16 000 са тези, с които ще се гласува за кметове на кметства в по-малките населени места на област Русе. Всички те са с 10% повече от избирателите, за да е сигурно, че ще стигнат.

Припомняме, че през миналата седмица пристигнаха 235 000 бюлетини за референдума.

Раздаването им по общини започва на 24 октомври – денят преди изборите, като има изготвен график по комисии, които ще получат и изборните книжа и материали. Също в събота ще дойдат и други необходими материали за организирането на изборите, като табелки със стрелки и номера на секциите, за да могат избирателите да се ориентират по-лесно в деня на вота.

До събота бюлетините ще се съхраняват в помещение, определено от областния управител Стефко Бурджиев, което ще се охранява от полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама