Министър Ивайло Калфин се срещна с гражданите на Асеновград

11:30, 21 окт 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин имаха десетки граждани от Асеновград. В приемната на министъра в Градската библиотека"Паисий Хилендарски" снощи взеха участие и много служители в социалната сфера в града.

Те поставиха пред Калфин редица въпроси и отправиха предложения да се увеличи броят на квалифицирания персонал в центровете за деца с физически и ментални увреждания. Таксите на пенсионерите, настанени в социални домове, да остават за издръжка на институцията. Поискаха и да се гарантира увеличение на заплатите в сектора.

Други граждани на Асеновград споделиха проблеми, свързани с бюрокрацията, с пенсионирането на жените от първа и втора категория труд, с равнопоставеността в работата между мъжете и жените.

Ивайло Калфин подчерта, че община Асеновград е водеща в сферата на социлната политика на страната. Социалният министър запозна присъстващите на приемната с приоритетите в политиката на министерството. Разговаря с асеновградчани и за очакваните ефекти от подготвения закон за социално подпомагане.

На срещата присъства и заместник-кметът на община Асеновград инж. Мария Вълканова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама