Подготвят нови указателни табели на улиците и кварталите в Сливен

10:57, 21 окт 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идеен проект за цялостна визуална комуникация на град Сливен бе представен от заместник-кмета инж. Иван Манчев и Никола Урумов, участник в творческия екип на проекта. Идейната система се разработва от два месеца и предлага цялостно визуално решение, съобразено с инфраструктурата на Сливен, което да бъде разпознаваемо от всички граждани и гости на града. Изготвянето на проект за нови двуезични указателни табели е поредната стъпка, предприета от общинското ръководство, по усъвършенстването на градската улична мрежа.

Проектът включва основни и допълнителни елементи от визуалната комуникация, необходими за ориентирането на хората в градска среда. При одобрение на идейните решения, новите указателни табели с имената на улиците ще бъдат  поставени върху жилищни сгради и на метална носеща конструкция (стълбове) на всяка пресечка и кръстовище в Сливен.

„Поставянето на нови табели по улиците в Сливен е наложително, защото през последните години в града се построиха нови сгради, а старите табели са износени, повредени и нечетливи”, посочи Манчев. Според заместник-кмета табелите на улиците и указателите за историческите забележителности в Сливен са недостатъчни, а по обществените и частни сгради се наблюдават различни по вид и форма информационни указатели.

В презентацията на идейния проект Никола Урумов сподели, че табелите върху стълбове ще посочват със стрелки улиците и обществените сгради, с което ще се допринесе за по-добра ориентация в градска среда на гражданите и гостите на Сливен. Той посочи още, че на шестте входно-изходни артерии на града ще бъдат монтирани пътно-транспортни транзитни карти и указателни панели, като целта им ще бъде улеснение за транзитно преминаващите към други населени места шофьори и правилно ориентиране на гостите на Сливен към публичните обекти в града и тези с транспортно значение - ЖП гара и автогара.

По проект информационните табели са с различни размери в зависимост от техния вид и предназначение. В кварталите те са решени в различни цветове, а в центъра - в оранжево. 

Обновяването на указателни табели на улици, жилищни комплекси и други значими институции и обекти в града се извършва за първи път през последните 20 години в Сливен. Реализирането на този проект ще се извърши поетапно в съответствие с финансовите възможности на общината, като първото поставяне на нови указателни табели трябва да се изпълни в центъра и кварталите „Комлука” и „Клуцохор”.

След провеждане на обществено обсъждане на проекта, новата информационно-навигационна система на Сливен ще бъде адаптирана и за електронно ползване чрез мобилно приложение, съобщиха от общинското ръководство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама