Актьорът Ивайло Захариев идва в Долни чифлик със спектакъла "Спасителят"

10:44, 21 окт 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът "Спасителят" ще бъде представен на 29 октомври от 18:00 ч. в кинозалата на Народно читалище "Изгрев  1919“ в град  Долни чифлик. Представлението е по инициатива на общинската Междуведомствена комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМП/. В него ще участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

Представянето на пиесата е част от кампанията "Не на наркотиците”, която стартира през месец януари тази година. В  нея се включиха всички училища на територията на община Долни чифлик. Целта е да се предотврати експерименталната употреба на наркотици, както и развиването на зависимост. Задачата на местните превантивни инициативи бе да се повиши чувствителността на обществото по проблема с наркотиците, чрез организиране на срещи с конкретни послания, партньорство и привличане на малолетни и непълнолетни и родителите им в превантивния процес. Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании и е подпомогнат от  “Балканфарма” ЕООД. Постановката “Спасителят” е насочена  преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и педагогическа цел.

Чрез средствата на театралната игра  се показва нелеката история на едно момиче на 18 години. То става наркоманка по най-прозаичния начин /да опитам, да не съм различна от другите/. Показана е и схемата, в която е въвлечена от наркопласьора (получава дрога – проституира – получава нова доза и така безкрай), и опитите й да се измъкне от този ад.

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Долни чифлик отправя апел към всички млади хора, преподаватели и директори да посетят постановката и да работят за превенция нанаболелия проблем сред младите хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама