Британец с "Мерцедес" помете двама души в Русенско, единият загина

10:37, 21 окт 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастен мъж загина при поредната тежка катастрофа в Русенско. Пътният инцидент е станал вчера вечерта. Лек автомобил "Мерцедес" е блъснал двама души от Сваленик, като 55-годишна жена е настанена в русенската болница, без опасност за живота, съобщават от Областната дирекция на МВР.  

На 20 октомври, около 20:10 часа, с. Сваленик, на ул. Иван Вазов пред дом №13, в условията на облачно време, мокра пътна настилка, през тъмната част на денонощието и при слаб дъжд е настъпил пътният инцидент, при който кола е блъснала пешеходци.

Служителите от РУ – Две могили изпратени на местопроизшествието са установили, че лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 62-годишния Е.Д., постоянно пребиваващ в страната британски гражданин, при движение от центъра на с. Сваленик в посока с. Червен, със скорост несъобразена с пътната обстановка, блъска движещите се вдясно по посока на движението пешеходци - 77-годишния Г.Г. и 55-годишната Р.Г., двамата от с. Сваленик.

По-късно стана ясно, че пострадалите са председателят на основна партийна организация в с. Сваленик Румяна Гецова и нейният баща Гецо Георгиев Василев.  

В резултат на удара на място е загинал възрастният мъж, а жената е настанена под наблюдение в неврохирургията на МБАЛ - Русе, с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна.

Случаят се изяснява от РУ – Две могили, образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама