Кандидатът за кмет на район ”Централен” Пепа Деведжиева: Реформаторският блок е гарант, че Пловдив ще има ново дясно управление

10:04, 21 окт 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каква е целта на Реформаторския блок на тези избори, г-жо Деведжиева?

Програмата ни минимум е да повторим резултата си от парламентарните избори през 2014 г., а програмата ни максимум е да разширим влиянието и подкрепата си. С участието си в управлението на страната Реформаторският блок достатъчно категорично показва, че нашата цел е действително да наложим нов и смислен стил на правене на политика. Така че Реформаторският блок вече не е нещо ново, което трябва тепърва да се налага, а запазена марка и гаранция за истински реформи. Така че и в Пловдив ние излизаме с лицата си и искаме доверие точно за да бъдем гарант, че новото дясно управление, от което Пловдив има толкова голяма нужда, ще се случи. Не на последно място в Пловдив ние трябва да компенсираме една подмяна, която се случи още в началото на мандата на отиващия си вече Общински съвет. Тогава с гласовете на Синята коалиция в местния парламент влязоха двама съветници, които бързо се оставиха да бъдат добре пришити към ГЕРБ. Затова ние сме длъжни да осигурим на десния избирател представителство в бъдещия Общински съвет и Реформаторският блок ще бъде гарант, че новото управление на града ще се базира на ясни правила. Пловдивчани трябва да върнат своето самочувствие на хора, които живеят в истински десен град. Защото в последните 4 години ГЕРБ управляваше в странна симбиоза – в негласна и неофициална коалиция с ДПС и земеделците от „Ал. Стамболийски”, които бяха коалиционен партньор на БСП в национален мащаб. Къде е дясното в този формат? Досега на практика ни управляваше една Тройна коалиция, срещу която скочи цялото гражданско общество.

Бъдещата местна коалиция обаче по някакъв начин трябва да преповтори националната – за това говорят и Бойко Борисов, и Радан Кънев.  Как ще работите с ГЕРБ, при положение   че досега те разчитаха на доста съмнителни мнозинства?

ГЕРБ на местно ниво ще трябва да покажат политическо ограмотяване и израстване, тъй като коалиция именно с Реформаторите е най-логична. Ние лично смятаме, че в ГЕРБ има стойностни хора, но сме срещу фамилното управление. И в сегашната листа на ГЕРБ има роднини, да не говорим за семействата от депутат и съветник. Това е твърде тясно парцелиране на властта дори в рамките на самата партия ГЕРБ, в която със сигурност има пренебрегнати компетентни хора в полза на овластените фамилии. А именно компетентност не достига на управлението на Пловдив, така че на тази практика трябва да се сложи край. Иначе още дълго в Пловдив ще се говори за модела „Кой”.

Кои са партиите в забранителния за коалиции списък за Реформаторския блок?

Със сигурност и без никаква алтернатива това са БСП, ДПС, „Атака” и ББЦ.

За финал – защото пловдивчани да гласуват точно за листата с №19 – на коалицията „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която влиза и Реформаторският блок?

Точно защото в тази коалиция е Реформаторският блок. А той е политическият субект, носител на автентичното дясно, в тази коалиция са ДСБ и СДС, няма по-истинска десница от нашите партии. Но ние не разчитаме само на историята си, в нашата листа има компетентни хора, които умеят да носят отговорност, които са смели и могат с лицата си да отстояват своите позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама