Огромните партийни субсидии помагат за купуване на вота, смята бивш шеф на МВР

09:15, 21 окт 15 / Политика 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромните субсидии, които партиите получават от държавата, помагат за купуването на изборите, смята министърът на вътрешните работи в кабинета "Костов" Емануил Йорданов. По думите му, има тенденция да се търгува не само с пари, но и със зависимости. И посочи, че не е трудно един едър бизнесмен да бъде притиснат.

"Управляващата партия ангажира целия държавен апарат. И тя има нечовешко предимство пред другите", каза още Йорданов в ефира на "Нова".

Той коментира и присъдите на разкритите от "Нова" купувачи на гласове в Горна Малина Стефан Методиев и Златко Георгиев. Според него наказанието на съда е съвсем нормално. "Що се отнася до това дали е лека или тежка условната присъда - трябва да се знае, че при първо осъждане е нормално да няма ефективна присъда", каза бившият МВР-шеф, който в момента е адвокат. 

За първи път се вижда бързо правосъдие, коментира от своя страна Ваня Нушева. Тя съобщи, че доста често в "Прозрачност без граници" се получава сигнали за купуване на гласове. "Все повече се увеличава делът на анонимните сигнали", каза тя и поясни, че за последната година и нещо се наблюдава и разочарование от безнаказаността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама