Закопчаха трима дилъри на дрога, отглеждали трева край Банево

08:50, 21 окт 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима дилъри на дрога са били задържани в района на КПП – 1 на пътя Бургас – София, съобщиха от полицията. Акцията е проведена преди два дни от служители на "Криминална полиция" при ОДМВР и Второ Районно управление – Бургас.

Ченгетата спрели за проверка два леки автомобила "Мерцедес" и "Деу Калос", с бургаски регистрации. При проверката на документи станало ясно, че водач на мерцедеса е 23-годишният Д. А., с богато криминално досие и осъждан. Зад волана на втория автомобил стоял 22-годишният С. Д., също криминално проявен. В деуто пътувал и 22-годишния Т. Д. от Бургас.

При обиск на колите в леката кола "Деу" са намерени и иззети две торби с около 1200 грама канабис. В Д. А. органите на реда открили още около 5 грама трева.

Малко по-късно в дома на С. Д. криминалистите се натъкнали на голяма сума пари и още около 5 грама канабис. При претърсване на къща, разположена във вилно селище "Острица 2" край квартал Банево, ползвана от Д. А. и С. Д. за отглеждане и съхранение на конопени растения, са намерени и иззети девет стръка изкоренени сухи конопени растения и кутия с 1100 грама канабис.

Д. А., С. Д., и Т. Д. са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под прякото наблюдение и ръководство на Бургаска окръжна прокуратура.

Извършени са множество оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването /оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, както и множество разпити на свидетели/.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама