Награждават медиците от "Витиня"

08:28, 21 окт 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на здравеопазването Петър Москов ще награди служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Грамоти и парични награди ще получат медицинските екипи, които оказаха първи помощ на пострадалите при верижна катастрофа в тунел "Витиня". 

Тежкият инцидент отне живота на 3-ма души, над 14 бяха ранени. 

Междувременно още медици ще получат признание.   В 11.45 часа на тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия заслужили в областта на медицинската наука. За заслуги за развитието на българската и световната наука в областта на медицината с орден „Стара планина“ първа степен ще бъде отличен проф. д-р Илия Ватев.  С високото отличие ще бъде удостоен и проф. д-р Петър Симеонов, за големите му заслуги, свързани с развитието на медицината у нас. С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен държавният глава ще отличи акад. Дочи Ексерова, за заслуги за развитието на колоидната наука.

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Ле Дък Лиу. Дипломатът ще бъде отличен за заслугите си за развитието на българо-виетнамските отношения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама