Живко Георгиев, кандидат за кмет на Община Тервел: Разумното управление на финансовите ресурси на Общината е инструментът за изпълнение на всички предизборни ангажименти

08:22, 21 окт 15 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За да осигурим финансови средства и да изпълним предизборните си ангажименти ще използваме, така както и до сега, всички възможности за получаване на европейски средства за разработени от нас проекти, финансов ресурс, който осигуряваме чрез разумно управление на общинския бюджет, всякакви възможности за финансиране по национални програми.

          Община Тервел ежегодно увеличава приходите си от наеми на общинско имущество, защото не го разпродава , а го управлява за получаване на приходи в общинския бюджет.Това позволява, въпреки ниските нива на общинските данъци и такси, които традиционно поддържаме, да разполагаме със средства за разширяване на общинските услуги и подобряване на състоянието на инфраструктурата.

           Община Тервел продава само терени и сгради, които не са необходими за дейността й , не могат да бъдат отдавани под наем, а разходите за поддръжката им превишават приходите от тях. Имуществото на общината служи , за да бъдат получавани регулярни приходи от него.

          Избираме строителни фирми и доставчици на стоки и услуги само с открити обществени поръчки, дори когато законът не налага това, и така, чрез постигане на конкуренция между фирмите постигаме благоприятни за общината цени.

           Не разходваме средства за консултантски услуги и пр. дейности, които могат да бъдат свършени достатъчно добре и от ръководния състав и служителите в общината – разбира се с цената на повече усилия. Така имаме възможност да освободим  публичен ресурс от общинския бюджет за:

* десетките безплатни за децата и добре обезпечени ресурсно школи,клубове,състави, както и за техните пътувания за изяви в страната и в чужбина;

* създаване на нови социални услуги за по-голям брой населени места;

* подобряване на качеството на здравните услуги и материалната база в здравеопазването;

* благоустрояване на Тервел и селата в Общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама