Кандидат се отказа от кметската надпревара в Сливенско

07:51, 21 окт 15 / Политика 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от кандидатите за кмет на село Горно Александрово е подал заявление за отказ от надпреварата за местната власт. В Общинската избирателна комисия е постъпило заявление от кандидата Георги Вълев, така и от партията, която представлява, обяви Стелли Стефанова, говорител  на ОИК – Сливен. Тя поясни, че такива неща се случват рядко, а бюлетините вече са отпечатани и са с неговото име.

„Съгласно указанията на ЦИК ние ще вземем решение за това, че го заличаваме, но не можем по никакъв начин да чертаем върху бюлетината. Ще наблюдаваме дали ще има гласували за него, въпреки че ще бъде заличен като участник", каза още Стефанова.

Бюлетините и изборните книжа са вече в Сливен и няма нарушение по съхранението им, обяви говорителят на ОИК и добави, че на 24 октомври, в следобедните часове,  в зала „Май" ще започне предаването на книжата към изборните секции на територията на Сливен, а за селата - пак в събота от 8.00 часа, като изборните книжа ще бъдат отнесени до СИК с полицейски конвой.

През последните дни комисията е разгледала нови 4 жалби, като общият им брой вече е 23. Всички са за разлепени предизборни материали на нерегламентирани за целта места.

На 22 октомври ще стане ясно за евентуални допълнителни секционни избирателни комисии -  две от болниците в Сливен и една за Женския затвор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама