Пловдивчани отново излизат в подкрепа на Катя Матеева

07:45, 21 окт 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани излизат на протест от 18 часа днес, за да изразят публичното си възмущение от намалените присъди по случая с Катерина Матеева - ученичката, която гръцкият студент Христос Боскос едва не уби на автобусна спирка в Града под тепетата, както и да поискат промени в закона за по-адекватни наказания за престъпленията по пътищата.

Припомняме, че пловдивският Окръжен съд измени присъдата на Пловдивския районен съд, наложил наказание от две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок на Боскос, като вместо това му наложи само 5000 лева глоба.

Вторият шофьор, замесен в катастрофата - Васил Калев, също е с намалена присъда и вместо една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок получи глоба в размер на 2500 лева.

Съдът отмени и обезщетението от 12 000 лева, което трябваше да бъде изплатено на момичето за продължителното лечение.

Протестът на 14 октомври, състоял се пред Съдебната палата, събра повече от 50 души, които поискаха въвеждането на поправка в закона, която да стане известна като "Поправката Кари" за по-адекватно правораздаване.

"Законите трябва да са направени с уважение към хората, а нарушителите да се страхуват от законите", категорични бяха пловдивчани.

Припомняме, че жестокият инцидент стана на 19 май 2014 година. Христос Боскос помете с огромна скорост девойката, чакаща на автобусна спирка на улица "Победа". Колата се е врязала в спирката след удар с "Мерцедес", шофиран от втория обвиняем – Васил Калев.

Момичето оцеля, но бе подложено на серия от операции на краката. Катя все още не се е възстановило изцяло. До този момент тя е била подложена на пет операции, предстоят й още.

Днешният протест ще се проведе на площад "Съединение".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама