Шуменският творчески тандем Виолета Кънчева и Мария Здравкова с нова книга

07:18, 21 окт 15 / Култура 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският творчески тандем – писателката Виолета Кънчева и художничката Мария Здравкова ще представят днес най-новия си творчески проект детската книжка “Алманах за малки и големи”.

От 17.30 ч. в Градската художествена галерия “Елена Карамихайлова” ревю на книгата ще направи проф. Добрин Добрев. “Много мила книга сътворена от две талантливи жени. Духа на “Алманах за малки и големи” е много различен от духа на времето, в което живеем. Книгата трябва да се разгадае. Има интересни алюзии с проблемите на съвременността ни, оригинална игра с думите”, коментира за Topnovini.bg проф. Добрин Добрев.

Редактор на изданието е доц. Младен Енчев.

Това е петата детска книга на писателката Виолета Кънчева, като в “Алманах за малки и големи” творческата инициатива и водеща роля е на художничката Мария Здравкова, която освен оформител на изданието е и автор на игрите.

Направена със закачка и намигване към възрастните “Алманах за малки и големи” се определя от създателите си като семейно четиво за деца и родители. Текстовете разказват за сезоните, времето, празниците.

Идеята за подобно издание се ражда още през 1990 година, но поради липса на финансиране проектът потъва в папките на двете авторки. Така до днес, когато обновена и съобразена с новите тенденции книгата вижда бял свят с идеята да внесе уют и да се превърне в семейно забавление в дългите зимни вечери.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама