Емил Георгиев: Политически клуб „Екогласност” остана единствената алтернатива за левия електорат в Хасково

06:51, 21 окт 15 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политически клуб "Екогласност” остана единствената алтернатива за гласуване от страна на левия електорат и съм убеден, че голяма част от него ще ни подкрепи, гласувайки за нашата листа за общински съветници с №4 в интегралната бюлетина. Това заяви в студиото на Дарик председателят на Клуба „Екогласност” Емил Георгиев. Разговорът трябваше да бъде дебат между него и общинския лидер на БСП Иван Станчев на тема „Социалните стандарти за управление на  общината и отговорността на партиите от коалиция „Лява България”, но г-н Станчев не се отзова на поканата му.

„Винаги съм настоявал за единно участие на левицата в местните избори, но общинското ръководство но БСП - Хасково не прие предложението. Това е истината и всеки, който твърди обратното е лъжец и демагог.“

В едно бедно общество, каквото, за съжаление, е българското, лявото е модерно, но за да е актуално, е необходимо обединение на левицата. Заради действията на общинското ръководство на БСП в Хасково левицата е разединена. Колкото до твърденията, че разбивам електората на БСП, това е пълна глупост”, заяви Георгиев.

Местното самоуправление в Хасково боледува. Като бъдещи общински съветници, ние от Политически клуб “Екогласност“ ще предложим няколко промени с цел „ излекуване“.

На първо място, директно излъчване на  всяко заседание на общински съвет и постоянните му комисии.  Директно излъчване на всеки общински търг и обществена поръчка. Това е пътят към прозрачното управление, оттам елиминиране на корупцията и подобряване на инвестиционния климат. Чрез директните предавания ще се засили и  гражданския контрол. С други думи, ако броят на съветниците в Общинския съвет е 41, гражданите да бъдат най-важния, 42-я съветник.

Ще предложим отпадане на възнаграждението на съветниците. Убеден съм, че тези, които милеят за състоянието на хасковлии, ще изпълняват задълженията си и без заплащане.

Ще предложим мораториум върху продажбата и застрояването на зелените площи, а също така инвалидите и пенсионерите над 75 год. да паркират безплатно на всички общински паркинги.

Разбира се, имаме и други приоритети, като намаляване на местните данъци и такси,  в т.ч. намаляване таксите за детските градини, по-сериозни грижи за възрастните хора и други ангажименти в областта на спорта и т.н.

Политически клуб „Екогласност“ ще се бори поне за трима съветници в бъдещия Общински съвет Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама