Социалният министър Калфин няма да замразява осигурителни прагове

21:56, 19 окт 15 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има основание за ръст на осигуровките заради скока на минималната работна заплата от догодина. Няма как да се съобразя с призива на бизнеса за замразяване на осигурителните прагове за 46 дейности. Това заяви социалният министър Ивайло Калфин в ефира на “Bulgaria ON AIR”.

Минималните осигурителни прагове за близо 2 млн. работещи ще се увеличат със средно 7.5% от 1 януари догодина, защото социалният министър ще наложи административно увеличение.

Осигурителният праг на най-ниско платените заети се увеличава автоматично и до нивото на минималната заплата, която за 2016 г. е планирана на 420 лв. Увеличаването на праговете ще струва 80 млн. лв. на бизнеса и гражданите.

„Проблем с пенсионирането на полицаите няма. Съгласувано е те да се пенсионират на 56г. Недоволството в сектора е заради 20-те заплати обезщетение при пенсиониране, които социалното министерство иска да намали“, коментира още социалният министър..

Вицепремиерът се спря и на отношенията ни с Русия.

„Аз не приемам терминът "хибридна война". Между пропаганда и война има доста голяма разлика. Русия е много важен партньор. Ние трябва да поддържаме един нормален диалог“, казва Калфин.

Според него е грешка, че всички усилия за преодоляване на кризата в Близкия Изток са насочени към Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама