Хърватия отвори за мигранти границата си със Сърбия

21:13, 19 окт 15 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хърватия отвори за мигранти границата си със Сърбия, съобщават АП и „Франс прес". Хиляди бежанци, струпани на общата граница, се насочиха към територията на Хърватия.

Между 2 и 3 хиляди души трябваше да чакат на студено и при дъждовни условия до границата, пише още френската информационна агенция.

Чешкият доброволец Ян Пинош разкри, че хърватската полиция „отвори вратата и пусна всички бежанци".

Представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците потвърди, че Хърватия е отворила границата със Сърбия за мигранти, пускайки хиляди, чакащи на границата близо два дни.

Говорителят на агенцията, който е на границата, добави, че „без никакво официално уведомление границата беше отворена. След като границата беше отворена, всеки започна да бяга". По-рано съобщихме, че повече от 10 хиляди мигранти са блокирани в Сърбия.

Междувременно вътрешното министерство на Словения обяви, че днес около 5 хиляди мигранти са пристигнали в страната от Хърватия. Любляна обвини Загреб, че игнорира усилията за овладяване на потока от мигранти.

Словенските власти очакват влак с още 1200 души - общо над 6 хиляди за един ден. Според ведомството Германия е приела по-малко хора, а Австрия е помолила Словения да се справи с потока.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама