Ще облекчаваме визовия режим за Турция, обяви министърът на туризма

20:18, 19 окт 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата ще облекчи визовия режим за турските граждани. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Банско. Според нея по този начин ще се компенсира намалелия брой руски туристи в курорта. Още утре ще се обсъждат мерки и срещу нелоялните туроператори, които настаняват туристи в нерегистрирани апартаменти.

В Банско хотелиерите вече очакват туристите от коя страна тази година ще развият сезона в курорта. Миналата година местният бизнес останал приятно изненадан от активността на турците и тази година се разчита голяма част от резервациите да дойдат от южната ни съседка. Затова хотелиерите искат от властите ни да улеснят достъпа на турците до страната ни.

„Ние отново стартирахме същите визови облекчения каквито имахме за миналия сезон за турски граждани, включително и министерството на външните работи стартира пилотен проект за онлайн подаване на документи с Турция, което да облекчи турците“, поясни Ангелкова.

Ангелкова добави, че се работи по план, чрез който да бъдат върнати руските туристи в Банско.

„Стартираме и с Русия журналистически експедиентски турове, това е основен акцент от програмата ни за реклама за 2016 повече от 100 журналистически тура и с тези турове да си осигурим непрекъснато медийно присъствие, повече реклама за страната“, каза министърът на туризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама