1200 балона полетяха в памет на загиналите от рак на гърдата (снимки)

19:43, 19 окт 15 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 1200 розови балона полетяха във въздуха над Моста на влюбените до Националния дворец на културата (НДК) в памет на загубилите светлината на живота, борейки се с рака на гърдата и в съпричастност с техните близки, видя репортер на София Topnovini.bg.Такъв е броят и на починалите жени в България от коварното заболяване.

На събитието болни, близките им и приятели бяха сложили розови перуки, за да покажат, че ракът на гърдата е част от тяхното ежедневие.

Инициативата се провежда за трета поредна година от I-ва САГБАЛ „Св. София“ със съдействието на Столичната община и фондацията „Една от 8“.

Директорът на I-ва АГ болница „Св. София“ Иван Костов прикани българските жени да обърнат внимание на проблема с рака на гърдата. „Когато открием това заболяване още в самото начало, то е абсолютно лечимо“, отбеляза той.

В общо 9 болници се провеждат безплатни прегледи за рак на гърдата през този месец. Освен „Св. София“, това са Военномедицинска академия, Специализираната болница за активно лечение по онклогия в София, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“ - София, Първа, Четвърта и Пета градска болница в София, както и варненската университетска болница „Св. Марина“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама