Мащабна акция на ГДБОП разби група за трафик на хора и рекет в Плевен

18:12, 19 окт 15 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организирана престъпна група за трафик на хора бе неутрализирана при мащабна акция на ГДОБП, проведена на територията на Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР буквално часове след края на специализираната операция.

Акцията е проведена от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ от Плевен и Ловеч. Предприета е във връзка по досъдебно производство, образувано в Специализираната прокуратура.

Полицейските действия били насочени срещу организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени от България в страни от Централна и Западна Европа. В хода на операцията са задържани трима от участниците в организираната престъпна група - М.К. (59 г.), В.К. (36 г.) и М.К. (33 г.).

В процеса на разследването, под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура, са осъществени претърсване и изземване в четири имота, обитавани от членовете на групата и 3 заложни къщи, стопанисвани и управлявани от тях. Намерени и иззети са съотносими към престъпната дейност документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила.

Установено, че участниците в групата са извършвали и съпътстващи престъпни дейности - изнудване и узаконяване на незаконно придобити средства. На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама