БСП: В Русе наблюдаваме тоталитарни похвати, познати отпреди демокрацията

18:11, 19 окт 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки русенци се включиха в мълчаливото шествие против плакатната война в града днес.

"Тук сме, за да покажем, че и нас ни има. Ние сме национална и отговорна партия и имаме амбицията да влезем в управлението на този град. Ще управляваме така, като беше преди - не с рязане на ленти и биене на барабани, а с резултати, които хората могат да почувстват".

Това заяви кандидатът за кмет на Русе от БСП Божидар Йотов, който водеше шествието от Градските хали до сградата на Областна и общинска администрация в града. Заедно с него бяха и част от кандидатите от "червената" листа за общински съветници, които се противопоставиха на това, че в Русе се допуска разпространението на плакати само на управляващите и техните партньори.

"Арогантност. Нахално навиране на стоката в очите и ръцете ви, дори и да не я искате. Никаква толерантност към останалите играчи в политиката - Това е най-нагледната материализация на начина на управление, защото и така се вземат решенията - силово и тоталитарно. Това, което наблюдаваме в града е, може би, най-тоталитарният похват, който наблюдаваме и отпреди времето на демокрацията. Тези действия са насочени срещу вас - избирателите. Те посягат на възможността вие да направите своя свободен избор. Явно управляващите се страхуват да разберат, че има и друга алтернатива", заяви бившият народен представител от "Коалция за България" и кандидат за общински съветник в Русе Екатерина Заякова.

"Управляващите всяват страх и подчинение. Изпълняват се политически поръчки. Когато обаче човек остане сам със своята съвест в тъмната стаичка на 25 октомври, нека да гласува с бюлетина номер 24", каза още Йотов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама