Главният редактор на „Биволъ“: Информация от прокуратурата изтича в медиите на Пеевски

17:51, 19 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма и не сме публикували информация за сезиране на прокуратурата, а тази информация излезе в медия, която е собственост на Делян Пеевски - в-к “Телеграф” преди няколко дни. Единственият начин да се наруши тайната на следствието, е информацията да изтече от българската прокуратура.

Това каза в интервю за Topnovini.bg главният редактор на сайта за разследваща журналистика Атанас Чобанов. Става въпрос за сигнал срещу Делян Пеевски, който Чобанов е подал в прокуратурата. „Биволъ“ обаче не е огласявал подаването на сигнала, но информацията бързо е разпространена в обществото. В него Чобанов доказва, че по време на приватизацията на „Булгартабак“ през 2012г., скритата собственост на Пеевски в компанията е била над 80%.

„По това време - 2012 г., когато е приватизиран “Булгартабак”, Пеевски има официално доходи само като депутат и няма как да оправдае придобиването на такива големи активи. Тези активи са придобити, според документите, които ние публикувахме, с измама на държавата - българските данъкоплатци са измамени от реалните купувачи“, разказа журналистът.

По думите му главният прокурор трябва да даде отчет как от неговото ведомство е изтекла тази информация. 

"А ще даде отчет, защото тя се иска по официални канали и ние, хората, които сме подписали този сигнал - няма да кажа кои са другите, за да ги предпазя, изрично сме поискали при възможност прокуратурите в Европа да не се свързват с българската прокуратура, тъй като всичко сочи, че тя служи за “чадър” на Делян Пеевски и няма да предприеме нищо, но има опасност да изтече информация", посочи още разследващият журналист.

Чобанов изрази и основателни съмнения, че главният прокурор Сотир Цацаров, е свързан с "престъпна група", в която е зависим от Делян Пеевски. От прокуратурата обявиха пред София Topnovini, че не виждат необходимост и информационен повод главният прокурор за пореден път да коментира твърденията на "Биволъ" и Атанас Чобанов. 

Още по темата и цялото интервю на Атанас Чобанов прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама