Осъдиха условно млад провадиец, блъснал и убил дързък велосипедист

17:19, 19 окт 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд (ВОС) осъди условно 22-годишния Кристиан Атанасов от Провадия за нарушаване правилата за движение и шофиране с превишена скорост в градски условия, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист.

Съдът определи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок и отнемане право да управлява МПС за срок от 2 години. Зачита се времето, през което Атанасов е бил лишен от шофьорска книжка по административен ред, съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

Във вечерните часове на 17 януари миналата година младият мъж бил зад волана на автомобила си, като се е движил със скорост 61 км/ч (при ограничение 50 км/ч - бел.ред.) по ул. "Кирил и Методий" в Провадия. Установено е, че на кръстовището, където е станал пътният инцидент, е имало недостатъчно улично осветление, тъй като работели само някои от осветителните тела. Срещу Атанасов се движил лек автомобил, а от улица "Шипка" към кръстовището приближавал велосипедист.

Водачът на велосипеда навлязъл в кръстовището без да спре и така нарушил правилата за движение, свързани с осигуряване на предимство. Той преминал пред автомобила, който се движил срещу колата на подсъдимия и продължил по улицата. Водачът на лекия автомобил предприел намаляване на скоростта и спиране едва тогава, когато велосипедистът навлязъл в неговата лента на движение. При последвалия удар велосипедистът загубил равновесие и паднал на асфалта. Бил отведен в болница, но по-късно починал въпреки оказаната медицинска помощ.

Подсъдимият Кристиан Атанасов е студент трети курс, с чисто съдебно минало, няма наложени административни нарушения на Закона за движение по пътищата. Присъдата на ВОС може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама