Младежът, оставил на място пешеходец във Варна, е карал пил и без книжка

16:53, 19 окт 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежът с аудито, който блъсна и остави на място пешеходец във Варна, след което избяга от произшествието, е карал след употреба на алкохол и без да има право да шофира, тъй като книжката му е била отнета. Това съобщиха за Topnovini.bg източници, близки до разследването на тежкия пътен инцидент, които разкриха, че 23-годишният извършител се казва Стефан Димов. 

Днес той е бил привлечен като обвиняем по чл. 343 във връзка с чл. 342 от НК. Наказанието, което грози шофьора убиец, е затвор от 5 до 15 години. Въпреки това наблюдаващият прокурор Пламен Михайлов не е счел за необходимо да внесе искане в съда за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия  – "задържане под стража", неводолстват разследващи от Пътната полиция.

Най-вероятно това е така, защото все още не е доказано с колко точно промила алкохол в кръвта е бил младежът по време на инцидента. Водачът се е предал в полицията часове след това и кръвната му проба е отчела под 0.5 промила. По случая е назначена специална съдебно-токсикологична експертиза, която трябва да установи под въздействието на какво количество алкохол е управлявал аудито неправоспособният шофьор по време на фаталния удар. 

Тежкото произшествие се разигра около 4:40 часа в неделя на бул. "Цар Освободител", след автобусна спирка "Проектантска". 23-годишният водач очевидно изобщо не е видял 51-годишния пешеходец, защото на местопроизшествието липсват следи от спирачен път. Вследствие на удара мъжът умира на място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама