Преобразяват старо Търново с 8,5 милиона лева

16:46, 19 окт 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновяват 90% от улиците, заедно с площадните пространства в старо Търново, съобщават от кметската администрация. Старата част на Велико Търново ще бъде преобразена. Благодарение на  инвестиционната програмата по ОП „Региони в растеж” е включен проект за основна реконструкция на 90% от улиците, заедно с площадните пространства.

Голяма част от калдъръмените алеи в квартал „Варуша” също попадат в обхвата на новата разработка. Основните въпроси, които бяха поставени от хората, бяха свързани с улиците, канализацията, снегопочистването и изграждането на пряка връзка с кв. „Картала”.

Проектите за старата градска част са на обща прогнозна стойност от около 8,5 милиона лева, а финансирането е гарантирано.

Едната разработка е за основен ремонт на 36 улици. Втората е за реконструкция на панорамните площадки за наблюдение, които са разположени по ул. „Стефан Стамболов”. Третият проект е за облагородяване на площад „Съединение” – пространството между сградата на Библиотеката и Археологическия музей и Конака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама