Известният мюзикъл „Лелята на Чарли” ще озари Операта в Бургас

16:46, 19 окт 15 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители и гости на Бургас ще имат възможността да гледат известния мюзикъл на Оскар Фелцман „Лелята на Чарли” в Операта, съобщават от пресцентъра на културната институция. Представлението ще се състои на 23 октомври от 19:00 часа.

Режисьор на забавния мюзикъл е Николай Априлов, когото много от зрителите помнят от легендарното предаване "Като лъвовете". В ролята на Френкърт Беберлей (Бебз) ще се превъплъти Мариан Бачев, а в тази на Джек Чесни -  Бранимир Недков. Чарли Уейкъм и Енни ще бъдат изиграни от Йордан Христозов и Весела Апостолова, Кети Ведън и доня Лусия от Людмила Михайлова и Шмилена Султанова, Елла Дели и Стивънс Спетли от Дарина Запрянова и Петър Тихолов, а сър Франсис Чесни и Брясет от Веселин Спасов и Мирослав Димитров. Диригент е Красимир Къшев, а концертмайстор - Йордан Ковачев.

За кулминация на мюзикъла е запазена знаменитата реплика: „Здравейте, аз съм ваш'та леля”, която освен в България, е станала разговорна фраза и в много други страни.

„Лелята на Чарли” ще озари Операта с присъствието си и на 28-ми октомври от 18:00 часа.

Освен този мюзикъл, на сцената на Операта тази седмица бургазлии могат да видят и „Куклената фея”. Балет – феерията от Йозеф Байер ще се играе на 23-ти октомври от 10:30 часа. Представлението, в което участва целият балетен състав на Операта, е по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама