В три общини от област Добрич констатираха нерегламентирани сметища

16:40, 19 окт 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По прокурорско разпореждане, РИОСВ- Варна, съвместно с полицията и представители на общините, е направила проверки за нерегламентираните сметища в област Добрич. Замърсявания са констатирани в общините Добрич, Каварна и Балчик. Дадени са предписания, които са в процес на изпълнение. В общ. Шабла и Ген. Тошево няма замърсяване, съобщават от РИОСВ.

В изпълнение на заповедта на Министъра на околната среда и водите за системен контрол с цел намаляване на риска от разливи на реките, експертите на РИОСВ Варна извършиха 62 проверки в 19 общини. Инспектирани са поречията на реките в обхвата на РИОСВ Варна. Проверките са в периода от март до септември.  Констатирани са общо 105 замърсявания, от които 93 са почистени след дадени предписания. Издадени са 3 наказателни постановления на обща стойност 6000лв., в това число на кмета на община Белослав. Той е глобен с 3000 лв. за това, че не е предприел мерки за премахването на съществуващо незаконно сметище.

За замърсяване на водни обекти са проверени 2 кравеферми, една от които е в с. Смолница, общ. Добричка.  Там е констатирано, че в следствие на авария е замърсявала дерето към яз. Смолница. За това нарушение на ЗП „Венцислав Пантелеев“ е наложена глоба в размер на 1000 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама