Спортни игрища на Тракийския университет откри министър Кралев

15:52, 19 окт 15 / Спорт 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови игрища за футбол и тенис на корт в базата на Тракийския университет в Стара Загора откри днес спортният министър Красен Кралев. Те са изградени с близо 200 хил. лв. осигурени от Министерство на младежта и спорта, и 39 хил лв. средства на Университета.

 „До година-две мисля, че ще можем да генерираме средства, с които да започне изграждане на нови спортни салони и зали в училищата и университетите”, съобщи Красен Кралев.  "Имаме програма за изграждане на спортни зали и салони в училищата и университетите", добави министърът. Той обаче запази подробностите за програмата за пресконференция във вторник, която ще даде съвместно с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Тогава ще обясни и откъде ще дойде финансирането за 700 нови салони.

"Имаме близо 2700 училища,  в 300  от които въобще няма зали за спорт, а 433 ползват различни пригодени помещения, които не са подходящи за активни занимания", обясни Кралев. По думите му развиването както на училищния, така и универститетския спорт са негови приоритети. "Ще има промяна в закона, който ще позволи да се даде нов статут на академичните клубове и да им се даде възможност за финансиране", каза още спортният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама