Инспекторатът премахва загражденията на незаконно „окупирано“ паркомясто за инвалиди

15:51, 19 окт 15 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният инспекторат ще предприеме действия срещу незаконно оградено паркомясто за хора в неравностойно положение в центъра на столицата. София Topnovini.bg подаде сигнала за метални ограждения на място за паркиране в локалното платно на „Цариградско шосе“ при Софийския университет на 28 юли.

Тогава уведомихме Центъра за градска мобилност. Месец и половина по-късно, на 7 октомври, от общинското дружество ни уведомиха, че след две регулярни проверки на мястото е установено, че то е заградено неправомерно.

Оказва се обаче, че ЦГМ не е контролиращ орган, за това от там препратиха сигнала за установеното нарушение на Столичния инспекторат.

От ведоството също са направили проверка и са установили, че паркомястото предназначено за инвалиди е незаконно заградено с „3 броя тръбно-решетъчни пана с прикрепени към тях палстмасови табели без надпис“.

Инспекторите са установили още, че паната са завързани с метални вериги съответно за дърво, уличен стълб и за самия знак, който обозначава мястото за паркиране на хора с трайни увреждания.

От инспектората не се ангажират със срок кога ще бъдат иззети незаконно поставените ограждения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама