Обръщение на Иван Иванов към строителите

15:36, 19 окт 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Уважаеми архитекти, строители, шуменци, 

 

Още в началото на предизборната кампания заявих, че смятам не да управлявам шуменци, а заедно с шуменци да работим за просперитета на града. Това е формулата, която може да даде тласък на развитието на нашия град във всички основни направления, за които Шумен има предпоставки да върви напред. 

Заявявам още веднъж, че още в първите месеци на новия мандат, ще бъдат структурирани обществените съвети към кмета, в които ще бъдат поканени да участват гражданските и браншовите организации като представителна извадка на обществото на Шумен. 

Един от тях е Общественият съвет по проблемите на градоустройството. В него ще членуват кметът, ресорният зам.-кмет, председателят на ресорната комисия в ОбС, както и представители на всички организации, които имат отношение към градоустройството. Вратата ми ще е бъде отворена за всички, които имат сериозни идеи, виждания и проекти. 

Сигурен съм, че това ще даде възможност  най-обективно да бъдат подредени приоритетите, свързани с формирането и разпределянето на капиталовите разходи от общинската хазна. 

Нямаме спор за това, че Шумен е град с богато духовно минало и ние сме длъжни да градим с повишено внимание модердерната му визия за бъдещето. Във всеки аспект. 

За съжаление, по второто има какво да се желае още. Шумен е сред малкото български градове с действащ Общ устройствен план. Той задава духа на развитието, но отговорност на местната власт е да следи детайлите, защото обикновено дяволът е в детайлите. И смятам, че Общественият съвет по градоустройство е мястото, в което архитектурният силует на града трябва да бъде постоянно на фокус. Ние заедно трябва да изработим единна концепция за начина, по който ще изглеждат  отделните елементи от архитектурната среда. 

Планирам Шумен да стане притегателен туристически център и част от европейската карта за културен туризъм. За да стане това, предполагам и вие ще се съгласите, трябва да поработим здраво върху облика на града ни, в това число и на централната част.

Трън в очите на всички ни са недовършените мастодонти, които, освен че са грозна гледка, са и опасни за нашите съграждани. Предвиждам в разговори с техните собственици да поискам по съвместен проект те да бъдат опаковани и да се превърнат в огромни рекламни пана за Шумен и туристическите обекти в общината. 

Заедно с вас ще създадем обща визия за начина, по който трябва да изглежда централната пешеходна улица, която може да се превърне в атрактивна алея за разходка натуристите. 

С ваша помощ общинската администрация може да изработи критериите за временните преместваеми обекти, чието "разнообразие" в момента е доста отблъскващо за окото. Планирам, когато спечеля този мандат, да задвижа още в първата година от управлението Градска Програма за развитие. Тя ще бъде насочена към всички райони на Шумен. Ще отправя предизвикателство към Сдруженията на съсобствениците на територията на града, за да кандидатстват пред общината за съфинансиране на проекти за благоустрояване на междублоковите пространства. 

Имам готовност да предложа създаването на общински фонд за подпомагане на сдруженията на съсобствениците. Съгласете се с мен, че отговорността за добрата битова среда е отговорност колкото на общинската администрация, толкова и на жителите на града. Затова заедно с вас ще създадем критериите, по които ще се избират тези сдружения, които ще бъдат подпомагани от общината в усилията им да подобрят жизнената среда. 

Това не означава, че аз, като кмет на града, и моят екип ще бягаме от отговорността да създадем добри условия за отдих, спорт, игри и забавления на нашите съграждани. Целта на тази програма е да стимулира самосъзнанието и да създаде добра практика съграденото с общи усилия да се съхранява и да се пази като собствено. 

Надявам се тази моя и на БСП програма да отговаря на вашите очаквания и да я подкрепите. Защото заедно можем да направим много за Шумен и прекрасните хора, които живеят в него"

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама