Подготвят електроразпределителната мрежа в Русенско за предстоящите зимни условия

15:21, 19 окт 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи - Регионален център Русе подготвиха за работа през есенно-зимния сезон съоръженията от електроразпределителната мрежа на територията на областта, съобщават от дружеството. Ежедневно електромонтьорите са извършвали всички необходими дейности по обслужване на въздушните електропроводи, трафопостовете и електрическите табла, за да се осигури надеждно електрозахранване по време на тежки атмосферни условия.

Специалисти на компанията са подменили остарели проводници в уязвимите участъци от мрежата с усукани изолирани и монтираха нови табла. Усуканите изолирани проводници са по-издръжливи при зимни условия и по-малко атрактивни за посегателства, коментират специалистите. Електромонтьорите са подменили също изолатори, преработили са връзки, регулирали са провесите на проводниците и са почистили трасетата на въздушните линии от дървесни клони.

Регулярното обслужване на съоръженията повишава надеждността и сигурността на електрозахранването на хиляди домакинства и стопански обекти в Русе и областта, допълват от енергоразпределителното дружество. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама