Атанас Мерджанов: Иван Иванов има възможностите и способностите да тласне развитието на община Шумен към по-добро

14:56, 19 окт 15 / Политика 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Кандидатът за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов в пъти превъзхожда по професионализъм, граждански и морални качества кандидатът на ГЕРБ”, това заяви в Шумен народният представител от “левицата” Атанас Мерджанов.

Атанас Мерджанов допълни, че Иван Иванов е диалогичен в неговата работа и диалогът е в сърцевината на работата му.

“Иван Иванов проявява не само гражданска смелост, но и голяма доза отговорност към колегите си, към гражданите на Шумен.

Въпреки че е само на 40 години той е успял да премине през всички предизвикателства на кариерата си. Всичко това е капитал за взимане на решения в движение. Иванов работи публично. Публичността трябва да бъде най-сериозната характеристика в работата на всеки един политик, особено пък на кмет на областен град. Всички тези качества Иван ги притежава и ги изразява. И в това е предимството му като кандидат и новият кмет на Шумен”, каза Атанас Мерджанов.

Според него в началото на кампанията се е смятало, че в Шумен Любомир Христов е сигурен победител в кампанията за кмет. Но към този момент нещата не само, че не стоят така, а категорично надделява симпатията към кандидатите на БСП за кмет и общински съветници.

Мерджанов допълни, че за него е удоволствие отново да е в Шумен по време на предизборната кампания. “Дойдох и то със силното усещане за победа на предстоящите местни избори в град Шумен. Аз се чувствам не просто задължен, а преди всичко мотивиран да дадем силата и подкрепата на поредния силен кандидат на БСП в тази предизборна надпревара”, заяви Мерджанов.

Според депутата от БСП и на национално ниво, и в Шумен, тази предизборна кампания е започнала необичайно тихо, с като че ли предизвестен победител според твърденията най-вече на представителите на ГЕРБ.

“В предверието на тази предизборна кампания ГЕРБ направиха всичко възможно да сломят инициативността, мотивацията и мобилизацията на своите политически опоненти. В Шумен действията се разразиха в отказ на наши кандидати. Това не е плод на някаква морална страна, избор или съпротива, а най-просто казано административен, на моменти корпоративен и в много случаи полицейски натиск. Това не сломи нашите представители и издигнатият наш кандидат Иван Иванов е много силно представителство на шуменци в тази местна надпревара”, заяви Атанас Мерджанов.

Народният представител допълни, че добре познава Иван Иванов от съвместната им работа в Народното събрание.

“Той винаги е проявявал мъжки характер и воля за съзидателна работа. За разлика от Иван Иванов аз не съм чувал изказвания на г-н Христов, нито като предложения, нито като някаква особена критична гледна точка по времето, когато ГЕРБ бяха в опозиция. Трудно ми е да си представя как човек, който се слави със своята нелегитимност по отношение на общественото присъствие би могъл да управлява толкова сериозна възлова община като Шумен.

Казвам всичко това заради впечатленията, които оставиха в мен срещите, които се направиха с активните хора на Шумен и бизнеса. Те са впечатлени например от идеята на Иван Иванов да основе, да представи фронт офис в община Шумен, който преимуществено да се занимава с проблемите на бизнеса, бизнесът да се чувства комфортно – да създава работни места, да увеличава социалния пакет за работещите. Това нещо напълно отговаря на социалната политика на БСП”, обясни Мерджанов.

Депутатът допълни, че му е трудно да кажа каква е социалната политика на ГЕРБ и по-специално на г-н Христов.

“ГЕРБ се държат сякаш са спечелили тези избори. Само че, гражданите на България, гражданите на Шумен са много взискателни. Те може да не изглеждат активни на пръв поглед до този момент. Но съм убеден, че в следващите пет дни ще има силно преобразуване на народната воля и на този гняв, който гледаме от една година насам. Защото г-н Христов не е нищо друго, а продължение на политиката на ГЕРБ на местно ниво. Политиката  е дясна по същество с орязване на всички социални плащания”, заяви Мерджанов.

Той попита и каква е визията на г-н Христов за развитие на Шумен.

“Ще я разберем трудно, защото представителите на ГЕРБ избягват публичния дебат. А кампанията е точно битка на идеи, на визии за развитието на града, съответния квартал, съответното населено място”.

Ние имаме своето законно и основателно самочувствието за доброто управление на Шумен през изминалите два мандата. Нашата амбиция е не само да надграждаме, а да отидем много, много по-напред и разбира се по-дълбоко в социален план.

Смятам, че Иван Иванов и кандидатите ни за общински съветници имат разбиращо отношение към всички граждани, към всички представители на обществото в Шумен.

Иван Иванов има възможностите и способностите да тласне развитието на община Шумен към по-добро всекидневие”, смята Атанас Мерджанов.

“Ние сме оптимисти в оставащите дни да мобилизираме всичката си подкрепа за Иван Иванов, за да постигнем убедителен резултат още на първи тур. Ако се наложи да има и втори тур ние ще направим всичко възможно, за да бъде победата на страната на кандидата на БСП”, каза Мерджанов.

Иван Иванов благодари за поредната подкрепа от страна на Мерджанов и БСП.

Той допълни, че е приятно изненадан от кампанията, която БСП в Шумен води – от  срещите с гражданите, с бизнеса, с различните браншови организации. Според него хората задават правилни въпроси, на които той и общинските съветници успяват да дадат конкретни отговори.

“Прави впечатление, че се приема нашата теза за прозрачно управление на общината. Моето предложение да се управлява заедно с шуменци – да се създадат обществени съвети във всяка една област. Това среща голямо одобрение от гражданите и съответните браншови организации”, каза за срещите си с шуменци Иван Иванов.

Иван Иванов изрази съжаление, че липсва дебат с основния му опонент г-н Христов: “Правих няколко пъти опити да се срещнем в открит дебат, но г-н Христов се скри. А има неща, които ме тревожат в неговата програма и на тези въпроси трябва да се дадат отговори”.

Кандидатът на БСП за кмет на Шумен Иван Иванов сподели, че част от основните въпроси, които задават шуменци са за уличното осветление, чистотата на въздуха и водата. Той заяви, че на всички тях БСП има конкретни решения.  

“По отношение на пречиствателната станция аз продължавам да настоявам, че средства трябва да се отпуснат от държавата. На последното заседание на Министерския съвет бяха разпределение пари, като бяха отпуснати такива и за пречиствателна станция, но не за Шумен, а за Ямбол.

По отношение на чистотата на въздуха и спирането на ТЕЦ-а имаме вече интерес от инвеститор. До една година ще има възстановяването на топлоподаването в града, но на друг принцип – чрез индивидуални газови инсталации в етажната собственост.

Най-важното е, че аз получавам одобрението и подкрепата на шуменци за всички тези неща, които сме заложили в нашата програма за развитието на Шумен”, сподели Иван Иванов.

Той допълни, че сегашното управление оставя на следващия кмет средства за инвестиции в размер на 52 млн. лв. – 26 млн.лв. от европейско финансиране и 26 млн. лв. от национално финансиране. Според Иванов това са реални средства, с които могат да се реализират проекти в следващата година.

“Винаги държа кандидатите да посочват източника на финансиране за това, което обещават. Защото е важно да не се дават празни обещания, а да се говори за нещо реално и постижимо”, заяви Иванов.

Като пример Иванов посочи обещанието на опонента си за нова многофункционална спортна зала. Според него не се посочва с какви пари ще се направи тя, защото в държавния бюджет за следващата година няма заложени такива средства. Такива пари не могат да се вземат и от Европейските програми, защото не предлагат финансиране за подобни проекти. Там са заложени средства за ремонтиране на сегашните зали и това е постижимото.

Иванов допълни, че след парламентарната ваканция предстои разглеждане на законопроект за промяна на местните данъци и такси, в който ще се облагат дворовете в урбанизираните зони на общините. Иванов заяви, че данък “Градина” в Шумен ще бъде с 0% ставка, ако той стане кмет.

“Целта е да спечелим в Шумен. Обратната информация, която получаваме от гражданите е, че вероятността Шумен да бъде управляван от кмет на БСП е голяма”, заяви Иван Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама