Съпрузи в реанимация след обилна вечеря с отровни гъби

13:51, 19 окт 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Семейство се натрови след като вечеря обилно с отровни гъби. Снощи двамата съпрузи хапнали добре от двойници на манатарката. Около 3 часа тази сутрин обаче се почувствали зле. Опитали да се лекуват сами, но резултат нямало.

Те били приети в Спешното отделение на благоевградската болница около 6 часа. Директорът на медицинското заведение д-р Огнян Митев обясни, че състоянието на пострадалите е много тежко. Специалистите са направили всичко необходимо и са предприели нужните реанимационни действия, за да ги стабилизират. В момента те се намират в реанимацията. Направени са им промивки и вливания.

Шефът на МБАЛ - Благоевград съобщи, че няма да се наложи натровените да бъдат транспортирани до столична клиника. Те са приети в лечебното заведение със сиптоми, типични за хранително отравяне - повръщане, болки в корема и гадене. Само преди седмица 53-годишна жена се натрови с гъби в сатовчанското село Вълкосел.

Медиците съобщават, че има опасност от натравяне и с ядивни гъби, растящи близо до отровните им двойници. В момента в горските масиви са се появили манатарки, сърнели, булки и печурки. Те обаче имат и двойници, така че берачите на гъби трябва да са изключително внимателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама