Митничари осуетиха 4 опита за контрабанда на фалшиви стоки

13:44, 19 окт 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири опита за пренасяне в търговски количества на тениски, спортни обувки и тоалетни води и парфюми, имитации на световноизвестни търговски марки, предотвратиха при проверка на товарен камион и три автобуса митническите служители на МП Капитан Андреево през изминалото денонощие.

При проверка на товарен камион със словенска регистрация, пътуващ от Турция през България за Словения, митническите служители установяват, че сред групажната стока има  1298 мъжки ризи, ватирани блузи и дънки с марките Поло, Бос, Армани, Филип Плейн, както и 300 детски блузи на марката Ферари.

При други три случая в три пътнически автобуса митническите служители на МП Капитан Андреево са открили общо 985 чифта спортни обувки и 953 парфюма, имитации на световноизвестни търговски марки. Автобусите с турска регистрация, пътуващи от Турция през България за Румъния, са пристигнали късно вечерта на митническия пункт.

Там служителите на Митница Свиленград са ги селектирали за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на един румънски и двама турски граждани са открити голямото количество спортни обувки и парфюми. Стоките са задържани с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост.

Иззетите маратонки са с етикети на търговските марки "NIKE" и "ADIDAS". Ароматите са имитации на  различни световноизвестни марки, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама