Обвинена в убийство поиска минимално наказание, заради дъщеря си

13:43, 19 окт 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минимално наказание поиска от Старозагорския окръжен съд 32-годишната пловдивчанка Галина Петкова, обвиняема по дело за убийството на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев. Тя се мотивира с това, че нямало кой да гледа малката и дъщеря. Галина Петкова и съпругът й Огнян Петков са обвинени в грабеж придружен с убийство. Преди два месеца, когато съпругът поиска изслушване и съктратено разследване, тя отказа да се признае за виновна и делото бе възобновено по общия ред. Първото заседание е днес и утре.

Окръжна прокуратура Стара Загора вече внесе в съда обвинителен акт, в който поиска доживотна присъда за двамата съпрузи от Пловдив. Те са обвинени по чл.199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийство. Тялото на Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан на 11 декември м. г. с десет прободни рани и една огнестрелна. Двамата съпрузи бяха задържани на 14 декември. 

Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили Кънчев. При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити оръжието и ножа, както и 8600 лв., които са взели от убития. Двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си.

Основен двигател за престъплението била Галина, която поддържала интимна връзка с жертвата. От разговорите с него тя разбрала кога ще пътува с голяма сума оборотни средства уговорила съпруга си да го нападнат и ограбят. Според следователите с пистолета били произведени няколко изстрела преди да засече. Един от куршумите е попаднал в тялото на Кънчев. Спусъкът бил натискан последователно от съпрузите. Десетт пробождания с нож обаче нанесла Галина.

Делото започна с разпити на свидетели и изслушване на експертизи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама