Сменили склада за бюлетините в Стара Загора, заради големия камион

13:25, 19 окт 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Промяната на помещението за доставка и съхраняване на бюлетините за изборите за общински съветници и кметове се наложи поради невъзможност транспортното средство, с посочените от печатницата на БНБ габарити, да бъде разтоварено на първоначално определения адрес”, заяви днес областният управител Георги Ранов. „ „Наложи се да реагирам бързо и да определя друго помещение за получаването и съхраняването им”, допълни той.

Коментарът му бе по повод жалба, подадена от ВМРО, за избора на помещение за съхраняване на бюлетините за местните избори.

„С моя заповед от 15 октомври 2015 г. беше определено помещение в сградата на общинска спортна зала „Иван Вазов”в Стара Загора, в което да се съхраняват отпечатаните хартиени бюлетини за изборите за общински съветници и за кметове и за национален референдум на 25 октомври до предаването им на представители на общинските администрации на територията на област Стара Загора.  На 16 октомври в Стара Загора от печатница в Плевен под охрана пристигнаха бюлетините за референдума. Те бяха разтоварени в сградата на зала „Иван Вазов” и в същия ден предадени на представителите на общинските администрации в присъствието на членове на ОИК”, разказа аобластният управител. След каторазбрал обаче, че ТИР-ът, с който се превозват другите бюлетини е с големи размери и трябва да се затвори улицата, за да се разтоварят бюлетините, той взел решението за промяна на мястото. „Изборът ми се спря на частен склад на бул. „Патриарх Евтимий” 17 „Б” по няколко причини. На първо място – помещението отговаря на всички изисквания на закона за съхраняване на бюлетини. То е на място, което позволява безпрепятственото разтоварване на бюлетините. Освен това в същия склад не се съхраняват за първи път изборни бюлетини, той е бил използван и в предишни години за същата цел”, обясни Ранов.

Според изискванията на закона пристигането на бюлетините за местните избори в запечатан камион и под полицейска охрана, и разтоварването им в склада е заснето с видеокамера. На него са присъствали упълномощени представители на Областна администрация, по двама представители от всяка ОИК и на полицията. Помещението е поставено под денонощна полицейска охрана.

„Предаването на бюлетините започна днес и очакваме да приключи до края на деня”, съобщи още инж. Ранов. Той отново изрази мнение, че няма нищо противозаконно в действията му, още повече че е предупредил отговорните институции за промяната още в петък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама