456 лева са събрани в кампания на БЧК- Русе

13:07, 19 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод отбелязването на „Световния ден за борба с глада” на 16 и 17 октомври ОС на БЧК – Русе в партньорство с хипермаркети в Русе организира съвместна фондонабирателна кампания. В кампанията се включиха 12 доброволци на Български младежки Червен кръст – Русе.

Те са дежурили с фондонабирателните касички в извънкасовата зона в хипермаркетите. На смени по двама доброволци за 2 часа, съответно от 10 до 12 часа и от 16:30 до 18:30 часа. Те са мотивирали гражданите, раздавайки листовки с необходимостта да се окаже помощ на най– уязвимите - бездомните и скитащи лица, съобщават от Областния съвет на БЧК.

Набраната сума е общо 456,24 лв. Средствата са били преброени от нарочна комисия днес, 19 октомври. Общата сума от кампанията ще бъде използвана за дейности свързани с разкриването на Кризисна зимна трапезария за бездомни лица, намираща се на ул. „Гурко“ 10 през месеците януари и февруари 2016 г.

"Изказваме благодарност към всички доброволци на Русенската Червенокръстка организация и към всички хора, които са съпричастни с хуманните каузи на организацията и не на последно място на ръководството на хипермаркети „Кауфланд” за предоставената възможност за осъществяване на фондонабирателната кампания", съобщават още от Областния съвет на БЧК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама