Опашки се извиха пред Природонаучния музей в Пловдив за планетариума

12:52, 19 окт 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромен интерес проявиха пловдивчани и гости на града към безплатните прожекции в 3D планетариума в Природонаучния музей, видя репортер на Topnovini.bg. Опашки се извиха пред музея час преди началото на първата прожекция днес в 12 часа. Само 50 щастливци обаче успяха да се вредят с места в залата, а останалите трябваше да изчакат за следващата прожекция.

Два класа ученици бяха дошли специално от Етрополе и останаха леко разочаровани, че местата вече са заети. За тях обаче от музея насрочиха извънредна прожекция към 14 часа.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, безплатните прожекции в планетариума ще продължат до края на тази седмица, без предварителни резервации, в часовете 9.30, 10.30, 12.00, 13.30 и 15.00.

"Стандартният пакет, който ни предостави фирмата изпълнител на планетариума, разполага с три филма с космическа тематика. Отделно ние се снабдихме с още два, така че в момента разполагаме с пет. Единственият, който е преведен на български, е този, който ще показваме тази седмица, той е свързан със зараждането на планетите, на Слънчевата система и е изключително интересен", обясни Тодоров. По думите му останалите филми, които са с дължина между 25 и 30 минути, са още по-интересни.

Част от експозицията на обновения Природонаучен музей ще бъде официално открита на 8 ноември, съобщи директорът. Той припомни, че вече е получен Акт 15, очаква се и разрешението за ползване (Акт 16).

След 8 ноември посетителите освен че ще гледат прожекции в планетариума, ще могат да разглеждат и долното ниво на музея с водните обитатели.

За останалите експозиции се подготвя план, който трябва да премине одобрение през БАН и Министерството на културата, след което ще бъдат подредени експозициите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама