Недялко Йорданов разкри пред бургазлии живота си във филм

12:40, 19 окт 15 / Култура 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският поет и драматург Недялко Йорданов представи пред съгражданите си своята най-нова документална поредица „Още ме има, още съм жив”. Продукцията, която представлява лични изповеди на поета и разкрива епизоди от живота и творчеството му, е реализирана с режисьора Мартина Чачевска.

Личната Голгота, която изкачва Недялко Йорданов, е показана на основата на автентични документи и фотографии от личния му архив и неговите живи разкази, стихове и песни. Премиерата на част от поредицата бе пред бургаската публика на 18 октомври в залата на Кукления театър.

Първите два филма от поредицата  „Още ме има, още съм жив“ обхващат периода от раждането на поета до 1989 година. Те са направени през лятото на 2015 година. Музикалното оформление е също съвместна продукция на Недялко Йорданов и Мартина Чачевска. Основата на филма е спектакъл със същото заглавие, който Недялко Йорданов изнася в столичната зала „България” на 25 април тази година. Той показва и разказва за първите години на своето детство, за юношеството и младостта, за първите си литературни опити, първата любов, студентството, учителстването в Малко Търново и т. н.  Част от кадрите са изключително емоционално завръщане към дълбоко заровено драматично минало.

„Опитал съм се нито да се хваля, нито да се оплаквам, а да разкажа живота си веднага след като претърпях едно доста тежко премеждие и си казах, че всичко е относително”, сподели пред първите зрители на поредицата Недялко Йорданов.

Третият филм от поредицата, върху който тандемът Йорданов - Чачевска ще работят, е озаглавен „Сбогуване с Бургас”. В него ще се каже и покаже истината за причините, които отвеждат поета в София, тъй като по думите му „с темата се спекулира”. „Ако съм жив и здрав, ще направим и още един филм, той ще е за времето на демокрацията, след 1989 година”, обяви  той.

След камерната си премиера, поредицата „Още ме има, още съм жив“ предстои да достигне до по-голяма зрителска аудитория чрез телевизионния екран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама