Водят се три разследвания след вчерашните инциденти с фенове на ЦСКА

12:39, 19 окт 15 / Спорт 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратура води три разследвания за хулигански прояви след снощното нападение на футболни фенове на ЦСКА над такива на Левски. Това съобщиха от СДВР в отговор на запитване на София topnovini.bg. По първоначална информация запалянковци от ЦСКА са нападнали автобус на градския транспорт, счупили са няколко от стъклата на превозното средство, а след това са се сбили с привърженик на Левски.

Припомняме, че вчера фенове на ЦСКА излязоха на протест пред парламента. Феновете изразиха позицията си относно базите и високите наеми, които клубът е длъжен да плаща на държавата. Малко по-късно пък се изигра двубоят между Левски и Лудогорец. 

От прокуратурата разследват три случая. Първият е за нападение на автобус, движещ се по линия 94 в София. На спирка „Гара Пионер“ около 10 лица, облечени с тъмни дрехи и маскирани, са нахлули в автобуса и безпричинно са започнали да нанасят удари с палки и бухалки по пътуващите. Пострадали са четири души, на които е оказана спешна медицинска помощ  в УМБАЛ „Света Анна“ –София. Един от пострадалите е със счупена ръка, а останалите са с по-леки наранявания. Нападателите са повредили и автобуса, като са удряли с палки и по него.

Късно снощи е подаден и друг сигнал - за нападение в заведение за бързо хранене на бул.“Цариградско шосе“ № 60. Фенове на Левски, придвижващи се с автобус с пловдивска регистрация, са спрели до въпросното място. Част от лицата влезли в заведението за хранене, когато в него нахлули около 10 маскирани мъже, носещи шалчета на ЦСКА. В заведението била пусната димка, а маскираните започнали да чупят  автобуса с бухалки. Счупена с камъни е и витрина в заведението. С палки и бухалки са причинени телесни наранявания на двама души, на които е оказана медицинска помощ.

В късния следобед пък е имало нападение срещу тролейбус № 4. На една от спирките му 6 лица, маскирани и носещи шалчета на ЦСКА, са започнали на хвърлят пиратки и камъни по превозното средство. В резултат на това е счупено стъкло на тролейбуса и са причинени побитости по вратите му. При инцидента няма пострадали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама