Убиецът на шестгодишния Петьо чака да му намалят присъдата

12:32, 19 окт 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намаляване на присъдата поиска днес подсъдимият Цветан Пъков, убил 6-годишния Петьо от Панагюрище на 14 април т. г. Управлявайки лекия си автомобил "Ауди" с превишена скорост, той прегази момчето, което караше велосипеда си. Припомняме, че Пазарджишкият окръжен съд осъди Пъков на 4 години лишаване от свобода и отнемане на книжката за 7 години.

"Децата винаги трябва да бъдат пазени. Винаги трябва да внимаваме, когато видим деца на пътя. Те са нашето бъдеще", апелира прокурор Огнян Урбалов. Около 370 са загиналите по пътищата, като немалка част от тях са деца, добави той. Деянието е окачествено по непредпазливост, но Пъков е можел и е трябвало да предвиди какво е вероятно да се случи.

Адвокатът на родителите на момчето Евгения Бързакова заяви, че има три утежняващи обстоятелства – по време на инцидента е имало и други деца, карали колела с убитото дете, и Пъков е трябвало много по-рано да отчете тази група и да реагира. Освен това е установено , че той се е движил в насрещната лента , при това със 78 км в час при разрешени 50 в града

Родителите ще обжалват решението на Пазарджишкия окръжен съд в частта му вещите на детето от инцидента да бъдат унищожени, понеже нямат финансова стойност. Те искат вещите да им бъдат върнати, защото имат голяма емоционална стойност за тях.

Адвокатът на потърпевшите Гевечанови заяви , че те отново ще си тръгнат неудовлетворени, а признаването на вина от Пъков е съвсем декларативно.

Защитникът на Пъков адв. Константин Симеонов пък заяви, че има смекчаващи вината обстоятелства и ще иска от Апелативния съд да се намали размерът на наказанието. В своя защита подсъдимият каза, че е шофьор от 26 години и ако е можел, щял да избегне случилото се.

Извън съдебната зала прокурор Урбалов заяви, че в случаи с деца, жертви на инциденти по пътищата, трябва санкциите да бъдат по-тежки, с цел превенция, но това е в ръцете на законодателя.

Предстои Пловдивският апелативен съд да се произнесе по жалбата на убилия 6-годишното дете Цветан Пъков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама