До края на деня приключва събарянето на незаконния бетон в резервата Яйлата

11:59, 19 окт 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти на 80 процента е премахнат незаконният обект в националния археологически резерват Яйлата от наета от братя Павлови фирма, съобщи за Добрич Topnovini.bg инж. Пенчо Керванов – началник на Регионалната дирекция „Национален строителен контрол”, който е на място.

Днес в 9,30 ч. трябваше да започне принудителното премахване на бетона от фирма „Екострой” – Добрич, която спечели обявена от ДНСК обществена поръчка.  В събота обаче братята Иван и Илко Павлови от Генерал Тошево са започнали доброволното събаряне на незаконния обект. Очаква се самото събаряне на постройката да приключи днес, най-късно утре. Според работници от наетата от братя Павлови фирма, намеренията са до   края на седмицата да приключат дейностите по премахване на бетона на Яйлата, извозването на строителните отпадъци и почистването на строителната площадка, за което е сключен договорът.

Договорът с „Екострой” е бил за 20 работни дни, при това само за събарянето на постройката. „За нас приоритетно е самото премахване на незаконния обект, тъй като, според Наредба №13 на МРРБ, извозването на строителните отпадъци се извършва от общините за сметка на адресата на заповедта за принудително премахване”, обясни инж. Керванов.

По думите му, от навлизането на тежки машини на територията на Националния археологически резерват Яйлата, няма да настъпят щети, тъй като се работи в границите на строителната площадка. На място има един багер с хидрочук, който извършва събарянето, а отпадъците са в зоната на самото застрояване.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама