„Имидж- Русе” с Купа и 10 медала на финалите в Стара Загора

11:39, 19 окт 15 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 15 до 18 октомври в Стара Загора се проведоха финалите от държавното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и акробатична пътека. В тях участваха над 180 състезатели от четиринадесет български и един клуба от Гърция.

Спортен Клуб Скокове Батут „Имидж- Русе” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 12 състезатели. С резултатите си утвърдиха клуба като един от водещите в страната. На шампионата бяха спечелени общо 10 медала. Четири златни / три за Димитър Георгиев и един за Калоян Петров/; един сребърен /Десислава Манолова/; пет бронзови /два за Георги Басарбовски, по един за Максим Ангелов, Николай Иванов и Антонио Бончев /.

В крайното отборно класиране за 2015 година СКСБ „ИМИДЖ– РУСЕ” спечели златната купа в дисциплината двоен мини батут. Нивото на подготовка доведе до определянето на Калоян Петров, Георги Басарбовски, Димитър Георгиев, Радостин Мицов и Емилия Великова като млади таланти на коита Българска Федерация Скокове Батут ще обръща персонално внимание в подготовката и развитието, съобщават още от клуба.

При закриването на шампионата президента на федерацията Стоян Димитров лично е представил младите таланти на България от всички клубове и е поел ангажимент през 2016 година тези деца да участват в държавното първенство на България с екипи предоставени от БФСБ.

В състава на националния отбор по скокове на батут за предстоящото Световно първенство през декември тази година в Одензе, Дания е включена русенската състезателка Десислава Манолова носителка на златен и бронзов медал от международните турнири във Валядолид, Испания и Минск, Беларус.

Град Русе е определен като център за подготовка на националния отбор по скокове на батут за предстоящото Световно първенство в началото на декември с провеждането на два лагера – от 20 до 25 октомври и от 10 до 22 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама