Милан Дивеков отново иска по-лека мярка за неотклонение

11:24, 19 окт 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд ще се произнесе по мярката за неотклонение на Милан Дивеков по жалба на защитника му, който поиска тя да бъде изменена от "Задържане под стража" в по-лека, съобщиха от пресцентъра на съда. Откритото заседание е на 20 октомври, вторник, от 10,30 часа.

Мярката за отклонение на Дивеков вече бе изменена от "Задържане под стража" в парична гаранция в размер на 10 000 лева. Мотивите на Окръжния съд бяха, че този етап няма опасност обвиняемият да възпрепятства събирането на доказателства или да повлияе на свидетелите, както и няма реална опасност младежът да извърши ново престъпление и да се укрие. Апелативния съд обаче отмени това решение и върна Дивеков в ареста.

Срещу Милан е повдигнато обвинение по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост. Делото е насочено за разглеждане по същество за 16 ноември.

Припомняме, че на 12 август тази година Дивеков блъсна с висока скорост и причини причини смъртта на 63-годишния Димитър Д. на пешеходна пътека в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама