Бойко Борисов се появи в съда да даде показания по делото с фалшифицирания му подпис

11:14, 19 окт 15 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов се появи в Софийския районен съд, за да свидетелства по делото за фалшифицирания си подпис от времето, когато беше столичен кмет, предаде репортер на София Topnovini.bg. Освен това той ще даде показания и за пуснатия срещу него сигнал от „Протестна мрежа“ за допускането му да преминат руски военни самолети през българското въздушно пространство.

Разследването по първото дело започна още през 2008 г., когато настоящият министър-председател сигнализира прокуратурата, че чрез фалшифициране на подписа му незаконно е придобит терен от 14 дка в столичния кв. "Стрелбище". Земята е била закупена от фирмата „Сида С“ за близо 1 млн. лв., но по думите на Борисов тези пари никога не са влизали в бюджета на общината.

Собственик на въпросната фирма е Петър Драшков, който брат на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков. Срещу него вече не се води дело, след като СРС го е прекратило на предното си заседание.

Обвиненията срещу Даниела Малинова, която е работила като деловодителка в Софийския районен съд, и Ивалина Трифонова-Янакиева обаче остават.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама