50 разпита и 5 експертизи за инцидента край Средец, все още няма обвинени

10:40, 19 окт 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 47 чужди граждани са разпитани пред съдия в хода на разследването за инцидента край Средец, при който беше застрелян мигрант, съобщава "Правен свят". Освен това в качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев – граничният полицай, за когото се твърди, че е произвел изстрела, причинил смъртта на чуждия гражданин. Показания са дали и двамата му колеги, присъствали на инцидента.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие, съобщиха от прокуратурата. От там посочват, че са назначени 5 експертизи: съдебно-медицинска - за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин, балистична, дактилоскопна, техническа експертиза и две физикохимически. Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени, заявиха от прокуратурата.

От там опровергаха информацията в някои медии, че в телефоните на част от чужденците, задържани край Средец, имало снимки на насилствени сцени.

"Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти", обявиха от държавното обвинение и посочиха, че към доказателствата по делото са приобщени два телефона. "При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза", се казва още в съобщението на прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама