Плевенчанинът Светозар Цеков спечели Купа „Плевен XXI“ с абсолютен резултат

10:28, 19 окт 15 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенчанинът Светозар Цеков спечели Купа „Плевен XXI“ с абсолютен резултат, от проведения през уикенда шахматен турнир в града. 27-годишният състезател на ШК „Спартак Плевен“ беше безапелационен и освен първото място, получи парична награда от 400 лева.

В надпреварата на възрастова група до 8 години, първенец стана Лъчезар Ралчев от „Елит“-София, който спечели и т. н. Малка купа „Плевен ХХІ”. В турнира при малките участваха 24 деца, излъчени от шест шахматни отбора.

Във втория турнир за Купа „Плевен ХХІ” мериха сили общо 104 шахматисти, като от тях 80 участваха в открития турнир с ело под 2300. Участниците бяха в различни възрастови групи, а сред тях имаше много шампиони от национални първенства.

Треньорът на ШК „Плевен XXI“ мс Христинка Илиева коментира, че успоредното провеждане на два отделни турнира е било много успешно, тъй като се е зала възможност за изява на всички участници в надпреварата.

Организаторите от ШК „Плевен ХХІ“ уточниха, че турнирите са включени в официалния спортен календар на общината за тази година. Събраните точки от турнира имат сила при изчисляване на ело. Идеята е през 2016 година турнирът да прерасне в международен и да важи за Фиде ело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама