Не са открити сцени на насилие в телефоните на имигрантите, задържани край Средец

10:16, 19 окт 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони на незаконни имигранти, задържани в района на гр. Средец на 15 октомври, при който беше убит афганистанец. Това съобщиха от Прокуратурата, опровергавайки появили се информации, че в телефоните на чужденците са открити клипове с брутални сцени.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на мобилните апарати е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас продължава да се провежда разследване на инцидента. До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествието.

В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев – граничният полицай, от чийто изстрел загина един от имигрантите. Като свидетели са разпитани и двамата негови колеги, присъствали на инцидента.

Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на имигранта. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

Следствените действия продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама