За Кунева каналджиите са истинските престъпници

10:03, 19 окт 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът Меглена Кунева определи инцидента в Средец, където по случайност загина афганистански бежанец, като нещастен случай. Според нея каналджиите са истинските убийци и мерките трябва да бъдат насочени към каналджийството и трафика на хора. Това каза тя в сутрешния блок на БНТ.

Кунева добави, че миграционният натиск върху страната ни е огромен и не може да се очаква граничните полицаи да бъдат колкото мигрантите, които се опитват да навлязат на наша територия. Затова се строи и оградното съоръжение на българо-турската граница, което да насочи потока към контролно-пропускателните пунктове, отбеляза тя.

По отношение на бежанската криза в Европа Кунева каза, че това е безпрецедентен натиск и даде пример с Германия, която също изпитва трудности и не може да се справи със ситуацията.

"България е извън Шенген. Това за нас е допълнителен повод за напрежение. Погледнете какво става в цяла Европа“, отбеляза вицепремиерът. Според нея ситуацията би била по-различна, ако страната ни беше част от Шенгенското пространство.

Кунева смята, че забавянето на антикорупционния закон е изпратил лош сигнал на Европа, че политиците ни не разпознават проблема и не могат да се справят с него. В тази връзка тя организира дискусия за националните и европейските практики за борба с корупцията и ролята на институциите. Гост-лектор на събитието ще е генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер.

Това е пореден опит от моя страна да разширим дискусията по закона, коментира Кунева и добави, че иска да продължи разговора с партиите, за може законът да мине през декември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама